בכל שנה, מיליוני אנשים בעולם, במיוחד בקרב הגיל השלישי, לוקים בשבר בצוואר הירך. במקרים אלה אין פעולה אחרת לעשות מאשר ניתוח לקיבוע השבר. רוב השברים מופעים לאורך הירך ויש לקבע אותם באמצעות ברגים.
סוג אחר של שבר, יכול להיגרם בצוואר הירך, הנמצא במפרק התת ראשי, בראש הירך בחלק העגול והכדורי. שבר במפרק התת ראשי מתרחש בקרב אנשים מבוגרים, עקב מעידות שקרו בבתיהם. גם צעירים שנפגעו מתאונת דרכים, בניתוח המוכר יותר, מפרקים את החלק הכדורי מהפרק משתילים שתל שיתאים.
חשיבות הטיפול במפרק – ממש כמו החזרת כתף פרוקה למקומה, כך מתבצע הטיפול בשימור עצם הירך תוך קיבועה והחזרתה למקומה. את איחוי השבר בצוואר הירך, יש לבצע עד יומיים מהרגע שאובחן השבר. יש לציין, כי כמו בכל ניתוח, קיימים סיכונים כגון: הרדמה
מחלות מפרקים
כשהפרקים סובלים מדלקת וזיהום, הדבר הראשון שהרופא בודק הוא הנוזל הסינוביאלי. כשקיים צורך בבדיקת נוכחות זיהום, הרופא בודק את הנוזל במפרק הסינוביאלי, כדי לוודא אם קיים זיהום, כך שהנוזל במקרה זה יהיה עכור.
שכיחות דלקות ושבר בצוואר הירך, היא בקרב מבוגרים בגילאי שישים, והשכיחות גוברת עד גיל שמונים. מפרק סינוביאלי, הינו המפרק הנפוץ בגוף עם יכולת התנועה הרבה ביותר מבין המפרקים.
ניתוחים לטיפול בשבר בצוואר הירך: בעיקר בקרב נשים
דילול העצם מתחיל בגילאי ארבעים. ככל שחולפות השנים, דילול העצם רק גובר וכן הסכנה לנפילות או חוסר שיווי משקל. גם היסטוריה של מחלות שקשורות לצפיפות העצם, ומסת העצם ודחיסותה.
שתייה של אלכוהול, נטילת תרופות למיניהן, עישון, עשוי להאיץ את אובדן העצם ולהגביר את הסיכון לאוסטיאופורוזיס ושברים שונים בירך.
שיקום לאחר ניתוח באמצעות מדרסים – לאחר ניתוח שבר בצוואר הירך, יש להקפיד על הנחיות תהליך השיקום בהתאם להתקדמות וקצב המנותח. פיזיותרפיה ושימוש נכון במדרסים, מאפשרים את שיפור התמיכה, כך שהמפרקים יכולים לנוע באופן חופשי. תמיכת מערכות הגוף חיונית לשיקום יעיל של מי שמחלים ומשתקם מניתוח או איחוי של שבר בצוואר הירך.
האם ניתן לקבל כספים מביטוח תאונות אישיות לאחר ניתוח של שבר בצוואר הירך?
ניתן יהיה לתבוע את הביטוח הלאומי בגין אחוזי נכות גם בשיעור של חמישים אחוזים לאחר ניתוח של שבר בצוואר הירך ומקרים מסוימים מזכים באחוזי נכות בגובה של עד שבעים אחוזים. אם מתרחש כיפוף של עשרים עד שלושים מעלות, קיימת זכאות לארבעים אחוזי נכות.
מי שיש לו ביטוח תאונות אישיות, יוכל לתבוע מפוליסת הביטוח, פיצוי בגין תאונות אישיות, כך שיכלול גם את אובדן כושר העבודה, במידה ומדובר על אדם שעדיין לא הגיע לגיל פרישה. ניתן לתבוע גם מהביטוח הלאומי וגם מהביטוח הפרטי, כך שניתן יהיה לנסות להשיג כמה שיותר לאדם שהפך להיות נכה או מוגבל בניידות.
לאחר קביעת אחוזי הנכות, במידה ויש החמרה במצב, יש לגשת שוב לביטוח בגין הגדלת אחוזי נכות ולהופיע בפני הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי, בלוויית מסמכים רפואיים המראים על שינוי במצבו של הנפגע.
אולי יעניין אותך גם: