תסמונת דה קרווין

תוכן עניינים

היא מכאיבה ויכולה לגרום לחוסר תפקוד, אך רבים לא מודעים אליה ולאפשרויות השונות לריפוי שלה – תסמונת דה קרווין היא אחת הסיבות העיקריות שבגללן אנשים מתלוננים על כאבים בידיים. אז ממה התסמונת נגרמת, ועד כמה היא שכיחה באוכלוסייה, ובכלל, האם ניתן לטפל בה? הכנו עבורך מדריך שיסייע לשים קצת סדר בדברים. 

מהי תסמונת דה קרווין וממה היא מתרחשת? 

תסמונת דה קרווין הנה מחלה שבה קיימות דלקות ונפיחויות של הגידים בעת תנועה של האגודל. היא קרויה על שם פריץ זה קרווין, רופא שוויצרי ותסמיניה באים לידי ביטוי ברגישות וכאבים בכף היד המצביעים על דלקת וכמובן נפיחות. התסמונת לא מתרחשת בגלל דלקת אלא בשל גידים מגורים שהפכו לכאלה בעקבות תנועות לא נכונות של היד. מדובר על אחת התופעות השכיחות באוכלוסייה, כאשר 20% מהאוכלוסייה יסבלו ממנה בשלב כלשהו במהלך החיים. התופעה שכיחה יותר בקרב נשים, פי שלושה עד פי חמישה יותר מגברים. גורמי הסיכון יכולים להיות עבודה פיזית מאומצת, אי ספיקת כליות, בעיות תורשתיות, פעילות יתר עם היד ועוד. 

מהם הסימנים המעידים על קיומה של תסמונת דה קרווין?

עוד לפני שמבצעים את האבחון וניתן להכיר את הסימפטומים השונים המצביעים על כך שיתכן וקיימת תסמונת דה קרווין. הסימנים הראשונים יהיו רגישות באגודל ונפיחות ביד. עוד סימן יכול להיות הימנעות מפעולות שמו פתיחת בקבוק כי הוא גורם לכאב, הימנעות מכתיבה או אחיזה של משהו שכן הוא גורם לכאב גם כן. כמו כן, יש שמעידים שהם סובלים מכאבים מקרינים למרפק ויש גם תסמין של חום מקומי באזור האגודל. 

כדאי לדעת שגורמי הסיכון הם גילאי שלושים עד חמישי, רבות מהמאובחנות הן נשים בהריון או נשים מניקות, כך גם אנשים שעובדים בכתיבה או הקלדה סובלים מתופעות כאבים במפרק היד אותן יש לאבחן ובהן רצוי לטפל. 

כיצד מאבחנים את התסמונת? 

אבחון תסמונת דה קרווין נעשה על ידי בדיקה של היד ולעיתים גם בדיקת אולטרסאונד. האבחנה תבדוק באמצעות מבחן פינקלשטיין בו המטופל או המטופלת מתבקשים לקמוץ אגרוף כשאצבעותיהם סוגרות על האגודל תוך הטיה לכיוון הזרת ואת הופעת הכאב בשלב זה. בדיקה זו תבחן את הרגישות והנפיחות תוך מבחנים אלה. 

אילו טיפולים יש לתסמונת דה קרווין? 

ישנם מספר דרכים בהן ניתן לטפל בתסמונת והם כוללים בין היתר מתוחות, עיסויים, טיפולי פיזיותרפיה, טכניקות קירור וחימום ואף הזרמה של זרם חשמלי שמפחית את הכאב. כמו כן, ניתן לעשות שימוש בטייפינג תומך לאזור שורש האגודל שמסייע להפחית את הכאבים. 

כמה זמן ייקח עד שהתסמונת תירפא? זה תלוי מאוד במטופל או במטופלת, לחומרת המצב, להיסטוריה הרפואית שלהם, ליכולת שלהם לאפשר ליד לנוח או לקבל את הטיפול המתאים ועוד. בכל מקרה כדאי לדעת כי לא משנה איזה טיפול מקבלים, מה שיסייע להתמודד עם התסמונת לטווח הרחוק הוא לנקוט בגישה של טיפול מונע. יש להקפיד על הרמה נכונה של הילד לנשים לאחר לידה, יש להחזיק את כלי הכתיבה באופן נכון, יש לשמור על היד, להימנע מעומס על האזור, ולקבל טיפולי פיזיותרפיה מותאמים.  

**הנכתב הינו מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי.

תמונה של מומחית לטיפול בברכים ד"ר רויטל מלאכי
מומחית לטיפול בברכים ד"ר רויטל מלאכי

ד"ר רויטל מלאכי, מייסדת המרכז לטיפול בברכים והחלפת מפרק ברך, מגיעה עם ניסיון עשיר של למעלה מ- 10 שנים בהם היא טיפלה בהצלחה במאות מטופלים ומטופלות. טיפול באנשים תמיד משך אותי, בחירת המקצוע הגיעה ישירות מהלב!

המרכז להחלפת מפרקים

אם אתם עומדים לעבור ניתוח להחלפת מפרק,
חברת איימיס מציעה לכם את שירותי מחלקת הניתוחים האורתופדיים,
הכוללת אפשרויות טיפולים כירורגיים ברמה גבוהה, אותם מבצעים מומחים בעלי מוניטין רב,
מארצות הברית, אירופה ישראל.

למה לבחור באיימיס לניתוח החלפת מפרקים?

שלחו לנו הודעה

פוסטים נוספים:
השלכות פוטותרפיה: ארבעה תופעות לוואי שכדאי לדעת

תופעת לוואי נפוצה אחת של פוטותרפיה היא גירוי בעור. זה יכול להתבטא באדמומיות, גירוד או יובש בעור. חשוב לשמור על לחות העור היטב ולפעול לפי כל ההמלצות של ספק שירותי הבריאות שלך כדי למזער את תופעת הלוואי הזו.

ביטוח בריאות: מדריך מקיף

ביטוח בריאות ממלא תפקיד חיוני בהבטחת גישה לשירותי בריאות איכותיים והגנה על אנשים מהנטל הכספי של הוצאות רפואיות. בין אם באמצעות תוכניות בחסות המעסיק, תוכניות ממשלתיות או פוליסות ביטוח בריאות פרטיות, כיסוי בריאות הולם חיוני לשמירה על רווחתו ושלוות הנפש.

ניצחון על הכאב: איך כוח ההתחדשות יכול להפוך אתכם לבריאים יותר

במהלך הנשים, אנחנו מחפשים כל הזמן דרכים כיצד להתמודד עם כאב ולהתגבר, כמה שיותר מהר, על מנת לאפשר לעצמנו לחזור בהקדם לשגרה ולהיות בריאים וחזקים יותר. המטרה שלנו היא לא למצוא פתרון לכאב בשביל לדעת איך לחיות איתו ולצידו, אלא להתגבר עליו, כך הוא ייעלם מחד ומאידך, נצא מהטיפול מחוזקים ונוכל לתפקד בצורה סדירה.

התניידות נכונה עם הליכון בגיל מבוגר

בחברה המזדקנת של ימינו, שמירה על ניידות ועצמאות היא קריטית למבוגרים, במיוחד לקשישים ובמיוחד לקשישים בשיקות לאחר ניתוח מפרקים. אתגרי הניידות בגיל מבוגר יכולים להשפיע עמוקות על איכות החיים, להוביל לאובדן עצמאות ואף להשפיע על בריאות הנפש ועל תוחלת החיים. מאמר זה שואף להאיר את החשיבות של שימוש בהליכון מיוחד המיועד למבוגרים ולמשוקמים. אמצעי עזר זה לניידות אינו רק כלי אלא קו חיים המספק יציבות, תמיכה ובטחון למשתמשים בהם. מידע זה פותח את הדלת להבנת מגוון ההליכונים הקיימים, יתרונותיהם וכיצד לבחור אחד שמתאים בצורה הטובה ביותר לצרכים. באמצעות מאמר זה, אנו שואפים להעצים מבוגרים המתמודדים עם אתגרי ניידות בידע ובהדרכה כדי לשפר את יכולת ההתניידות שלהם,ואת רווחתם הכללית. 

השפעת עודף משקל והשמנה על סיכונים כירורגיים ותוצאות בהחלפת מפרקים

ניתוח החלפת מפרקים הוא הליך נפוץ עבור אנשים הסובלים מניוון או נזק למפרקים. עם זאת, ההשפעה של עודף משקל והשמנה על הסיכונים והתוצאות של ניתוח החלפת מפרקים היא דאגה משמעותית שיש לטפל בה. מאמר זה נועד לחקור את ההשפעה של עודף משקל על סיכונים ותוצאות כירורגיות בהחלפת מפרקים, תוך הדגשת החשיבות של ניהול משקל באופטימיזציה של תוצאות המטופל.